微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語四級試題庫
  • 試題題型【聽力 Section C】
試題內容
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
1.[單選題]____________________.
  • A.It was equipped with rubber tyres.
  • B.It was built in the late 19th century.
  • C.It was purchased by the Royal family.
  • D.It was designed by an English engineer.
  • 解題思路:錄音中提到“It is widely believed that German invented the first motor car in 1885”,由此可知第一輛摩托車發明于19世紀晚期。故選B。
2.[單選題]_________________.
  • A.They consumed lots of petrol.
  • B.They took two passengers only.
  • C.They were difficult to drive.
  • D.They often broke down.
  • 解題思路:錄音中提到“so every driver had to be his own engineer for the frequent breakdowns”。由此可以推斷早期的汽車經常出故障。故D項正確。
3.[單選題]_________________.
  • A.They were produced on the assembly line.
  • B.They were built with less costly materials.
  • C.They were modeled after British cars.
  • D.They were made for ordinary use.
  • 解題思路:錄音中提到“Henry Ford’s Model T introduced in America in 1909 was cheaper because it was made on the assembly line”,由此可知,福特汽車價格便宜是因為它是在流水線上生產出來的,故選A項。
4.[單選題]_________________.
  • A.It made news all over the world.an>
  • B.It was built for the Royal family.
  • C.It marked a new era in motor travel.
  • D.It attracted large numbers of motorists.
  • 解題思路:錄音中提到“The bypass held a new era in motor travel ...”,由此可知,汽車道路開啟了駕駛的新紀元。故C項正確。
    【錄音原文】
      [22]It is widely believed that German invented the first motor car in 1885. It was actually a tricycle with a petrol motor at the rear. Soon, members of the royal family and other wealthy people took up motoring as a sport. Many of the early cars had 2 seats. There were no petrol pumps and few garages, [23]so every driver had to be his own engineer for the frequent breakdowns. By 1905, cars began to look like cars of today with head lamps, wind screen, rubber tires and number plates. [24]Henry Ford’s Model T introduced in America in 1909 was cheaper because it was made on the assembly line. It brought cars closer towards the reach of ordinary people. With the popularity of the car, registration became a must in 1903 with a motor car act. Competency tests were introduced in 1935. 
      Today the legal driving age for a car in the UK is 17. You are not allowed to drive a car unsupervised until you have passed the driving test. In 1958, Britain celebrated the opening of its first motor way—the Preston Bypass. Until then, no one understood what a motor way was, not even the laborers who were building it. [25]The bypass held a new era in motor travel and was greeted with excitement and optimism. Service stations came with the motor way and the legend of transport cafe was born. Of course, the service station has diversified greatly. But whether it’s an English-cooked breakfast or a coffee and a sandwich, one thing has remained the same, the prices.
    Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
    Q22. What does the speaker say about the first motor car?
    Q23. What was the problem with the early cars in Britain?
    Q24. Why did Henry Ford’s Model T cars cost less?
    Q25. What do we learn about the Preston Bypass?
大學英語四級在線題庫
  • 參考答案:B,D,A,C
内蒙古时时彩今日走势图