微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語四級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容

Section C
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
Passage One
Questions 46 to 50 are based on the following passage.
  Attitudes toward new technologies often fall along generational lines. That is, generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift.
  It is not always the case, though. When you look at attitudes toward driverless cars, there doesn’t seem to be a clear generational divide. The public overall is split on whether they’d like to use a driverless car. In a study last year, of all people surveyed, 48 percent said they wanted to ride in one, while 50 percent did not.
  The face that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how transformative the shift to driverless cars could be. Not everyone wants a driverless car now—and no one can get one yet—but among those who are open to them, every age group is similarly engaged.
  Actually, this isn’t surprising. Whereas older generations are sometime reluctant to adopt new technologies, driverless cars promise real value to these age groups in particular. Older adults, especially those with limited mobility or difficulty driving on their own, are one of the classic use—cases for driverless cars.
  This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.
  When it comes to driverless cars, differences in attitude are more pronounced based on factors not related to age. College graduates, for example, are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education: 59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.
  Where a person lives matters, too. More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.
  While there’s reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board, a person’s age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream. Once driverless cares are actually available for safe, the early adopters will be the people who can afford to buy them.

1.[單選題]What is likely to affect one’s attitude toward the driverless car?
  • A.The location of their residence.
  • B.The amount of their special interest.
  • C.The field of training they received.
  • D.The length of their driving experience.
  • 解題思路:定位由題干中的attitude以及題意可定位到文章第七段。點睛細節題。第七段第一句提到:人們居住的位置也是一個重要的影響因素。此句語意承接第六段:談及無人駕駛車,態度的不同更取決于其他因素而不是年齡。由此可知,人們居住的位置影響到一個人對于無人駕駛機的態度。A選項表述符合原文,正確答案為A項。避錯B、C、D在原文中均未提及。
2.[單選題]Why does the driverless car appeal to some old people?
  • A.It saves their energy.
  • B.It helps with their mobility.
  • C. It adds to the safety of their travel.
  • D.It stirs up their interest in life.
  • 解題思路:定位由題干中的old people以及題意可定位到文章第四段。點睛細節題。第四段最后一句提到:對于老年人,尤其是那些行動不便或者是自己開車有困難的,無人駕駛車便派上了用場。由此可知,無人駕駛車能夠讓老年人的出行更加方便。B選項表述符合原文,正確答案為B項。避錯A、C、D在原文中均未提及。
3.[單選題]What happens when a new technology emerges?
  • A.It further widens the gap between the old and the young.
  • B.It often leads to innovations in other related fields.
  • C.It contributes greatly to the advance of society as a whole.
  • D.It usually draws different reactions from different age groups.
  • 解題思路:定位由題干中的new technology定位到文章第一段。點睛細節題。第一段第一句提到:不同年齡段的人對新技術持有不同的態度。由此可知,不同年齡層的人對它的反應不一。D選項表述符合原文,正確答案為D項。避錯A、B、C在原文中均未提及。
4.[單選題]What does the author say about the driverless car?
  • A.It does not seem to create a generational divide.
  • B.It will not necessarily reduce road accidents.
  • C.It may start a revolution in the car industry
  • D.It has given rise to unrealistic expectations.
  • 解題思路:定位根據題意可定位到文章第二段。點睛細節題。第二段第二句提到:青老兩代在看待無人駕駛車的態度上并無明顯的年齡差異。由此可知,作者認為不同年齡段的人對無人駕駛機的態度并沒有太大的差別。A選項表述符合原文,正確答案為A項。避錯第三段提到向無人駕駛車的轉變將會是一個變革型的轉型。但并不是說無人駕駛車會在汽車行業內發動一場革命。C項排除。B、D在原文中均未提及。
5.[單選題]Who are likely to be the first to buy the driverless car?
  • A.The seniors.
  • B.The educated.
  • C.The wealthy.
  • D.The tech fans.
  • 解題思路:定位由題干中的buy the driverless car可定位到最后一段。點睛推理題。最后一段最后一句提到:一旦無人駕駛車真正地投入安全使用,買得起它們的將會是那些早期的采納者。通讀全文可知,“早期的采納者”是指那些支持無人駕駛車的人??萍济詫π屡d科技持支持態度。D選項符合原文,正確答案為D項。避錯A選項指的是老年人,文章中提到對科技的態度并不取決于年齡,所以老年人不是一定會支持無人駕駛車。所以A項錯誤。B選項指的是受教育者,文章中指出大學畢業生會更傾向于接受,但也并不是全部都接受,只是比例相較而言會高一些。C選項在文章中未提及,故排除。
大學英語四級在線題庫
  • 參考答案:A,B,D,A,D
内蒙古时时彩今日走势图