微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語四級試題庫
  • 試題題型【聽力 Section C】
試題內容
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
1.[單選題]_________________.
  • A.It tastes better.
  • B.It is easier to grow.
  • C.It may be sold at a higher price.
  • D.It can better survive extreme weathers.
  • 解題思路:預判四個選項都與“it”的細節信息有關,聽時應注意it所指代的具體含義及相關情況。點睛考點:細節題。錄音中提到“He says the prices this year have been so low that he has made almost no profit. He says he must grow different kinds of tea if he is to survive”由此可知,今年的茶葉價格太低,他幾乎沒有掙到任何錢。如果他想生存,必須種點新品種。所以選項C正確。
2.[單選題]___________________.
  • A.It has been well received by many tea drinkers.
  • B.It does not bring the promised health benefits.
  • C.It has made tea farmers’ life easier.
  • D.It does not have a stable market.
  • 解題思路:預判瀏覽四個選項可知,本題可能與“it”這種新型茶葉所能帶來的影響相關,應注意聽取相關信息。點睛考點:細節題。錄音中提到“He says the market for the tea is unstable and he is often forced to sell his purple tea for the same price as green tea leaves.”他稱茶葉市場不穩定,紫茶常常得和綠茶買同一個價格。由此可知,選項D正確。
    【錄音原文】
      Agricultural workers in green tea fields near Mt. Kenya are gathering the tea leaves. It is beautiful to see. The rows of tea bushes are straight. All appears to be well. But the farmers who planted the bushes are worried. Nelson Kibara is one of them. He has been growing tea in the Kerugoya area for 40 years.
      [19]He says the prices this year have been so low that he has made almost no profit. He says he must grow different kinds of tea if he is to survive.
      Mr. Kibara and hundreds of other farmers have been removing some of their tea bushes and planting a new kind of tea developed by the Tea Research Foundation of Kenya. Its leaves are purple and brown. When the tea is boiled, the drink has a purple color. [20]Medical researchers have studied the health benefits of the new tea. They say it is healthier than green tea and could be sold for a price that is three to four times higher than the price of green tea.
      But Mr. Kibara says he has not received a higher price for his purple tea crop.
      [21]He says the market for the tea is unstable and he is often forced to sell his purple tea for the same price as green tea leaves. He says there are not enough buyers willing to pay more for the purple tea.
    Q19. Why have tea farmers in Kenya decided to grow purple tea?
    Q20. What do researchers say about purple tea?
    Q21. What does Mr. Kibara find about purple tea?
3.[單選題]___________________.
  • A.It is healthier than green tea.
  • B.It can grow in drier soil.
  • C.It will replace green tea one day.
  • D.It is immune to various diseases.
  • 解題思路:預判四個選項又都與“it”的細節信息有關,并且都是在描述“it”的優勢,應注意相關細節信息。點睛考點:細節題。由錄音中“Medical researchers have studied the health benefits of the new tea. They say it is healthier than green tea and…”可知,這種新型茶葉比綠茶更健康。故選項A正確。
大學英語四級在線題庫
  • 參考答案:C,D,A
内蒙古时时彩今日走势图